(Created page with "<ul><li>La Llei</li> <li>L'avaluació té en compte:</li> <li>Autors</li> </ul> <span id='bloc1'></span> ==La Llei== La Llei 2/2004, de 4 d...") |
m (Clara moved page Draft Garcia 122615709 to B01Noticies07a) |
(No difference)
|
La Llei 2/2004, de 4 de juny, de millora de barris, àrees urbanes i viles que requereixen una atenció especial, es votà al Parlament de Catalunya a finals de maig de 2004, i en setembre del mateix any, el Govern aprovà la regulació que desenvolupava la Llei i que feia possible la seva aplicació pràctica de manera imminent.
L’objectiu d’aquesta Llei és promoure una transformació global d’aquells barris que requereixen una atenció especial, per evitar-ne la degradació, millorar-ne les condicions i la qualitat de vida de la ciutadania, i fomentar la cohesió social. La Llei de barris concentra els esforços en aquells barris amb més gran necessitat social i dèficits urbanístics més importants: nuclis antics, polígons d’habitatge dels anys seixanta i setanta, així com àrees nascudes de processos d’urbanització marginal. La Llei actua sobre vuit camps temàtics -espai públic, elements comuns dels edificis, equipament comunitari, incorporació de les tecnologies de la informació, foment de la sostenibilitat, equitat de gènere, dinamització social i econòmica, i accessibilitat i supressió de barreres arquitectòniques- amb una visió d’integració i transversalitat.
El mateix desenvolupament de la Llei ja és innovador, atès que estableix la necessitat de fer un seguiment de la seva aplicació, per adaptar i fer evolucionar les noves convocatòries, també té altres aspectes d’innovació rellevant que en remarquem:
Aquesta anàlisi també té en compte la topologia del barri: àrees velles i nuclis antics, polígons d’habitatges i/o àrees d’urbanització marginal i àrees de presència elevada d’unitats d’habitatges que no compleixen les condicions mínimes d’habitabilitat exigibles.
Un exemple d’oficina de gestió del Projecte d’intervenció integral és la de la Barceloneta, que està en funcionament des del passat estiu. Allà es recullen totes les dades necessàries per a l’avaluació.
Aquest Pla de participació és el marc de referència per fer qualsevol actuació que permeti coordinar de manera efectiva la implicació de tothom en el desenvolupament del projecte, des de les entitats més actives i organitzades, passant per ciutadans/anes individuals no organitzats/ades fins als agents especialitzats que treballen en el barri fins a l’Administració pública.
La Llei de barris preveu l’existència d’un Comitè de seguiment i avaluació del Pla de barris, que està formada per:
Les funcions d’aquesta Comissió són:
Redactat per: Marga Torre i Josep Ramon Pol
Per saber-ne més: Josep Ramon Pol
Published on 01/01/2010
Licence: CC BY-NC-SA license
Are you one of the authors of this document?